To Aviar R67 είναι μια αλά ρωσικά ηλεκτρική Mustang!


Η νεοσύστατη ρωσική Avian Motors εξελίσσει την ηλεκτρική εκδοχή της Mustang έχοντας ως βάση την πλατφόρμα της Tesla!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Aviar Motors
  • 10/8/2020

Στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης σχεδόν τα πάντα μπορούν να συμβούν. Και αυτό επειδή τα πάντα είναι πολύ πιο απλά κατασκευαστικά σε σχέση με τα αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης. Έτσι και η start-up εταιρία Aviar Motors από την Ρωσία έχει ανακοινώσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ένα φιλόδοξο πρότζεκτ.

Το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή μιας ηλεκτρικής Mustang που θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα ενός Tesla Model S. Συγκεκριμένα, αυτό της έκδοσης με την μπαταρία των 100 kWh και τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Κάπως έτσι η συνδυασμένη ισχύς θα ανέρχεται στους 840 PS με τα πρώτα 100 km/h να ολοκληρώνονται σε μόλις 2,2 sec και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Με μια φόρτιση θα εξασφαλίζονται πάνω από 500 km, σύμφωνα με την ρωσική εταιρία.

Το μοντέλο που θα προκύψει ονομάζεται Aviar R67 και μας ταξιδεύει πολλές δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά και ελαφριά υλικά, ενώ σε πολλά σημεία (μάσκα, πλαϊνά skirts, μπροστινό splitter κ.α.) θα υπάρχει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων.

To εσωτερικό θα είναι θεωρητικά διάταξης 2 2 και όπως και στα Tesla την προσοχή τραβά η τεράστια και κάθετη οθόνη αφής. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων ενώ μια ρετρό πινελιά δίνουν οι αεραγωγοί. Σε αρκετά σημεία θα υπάρχει κρυφός φωτισμός που θα δημιουργεί μια lounge ατμόσφαιρα.