Το Avtoros Shaman 8x8 δεν φοβάται το νερό (video)


Αν δεν πατώνει μια μικρή προπέλα του επιτρέπει να κινείται αργά αλλά σταθερά επιπλέοντας, ενώ οι 8 κινητήριοι τροχοί λειτουργούν ως φτερωτές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AVTOROS, Supercar Blondie/ YouTube
  • 12/10/2020

Το ρωσικό Avtoros Shaman 8x8 έχει αρχίσει και χτίζει το δικό του μύθο στο off road και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εμφάνισή του. Που παραπέμπει σε στρατιωτικό όχημα μεταφορά προσωπικού και όχι σε ένα που μπορεί κανείς να το δει και δίπλα του σε δημόσιο δρόμο.

Οφείλεται και στις δυνατότητές του να πηγαίνει σχεδόν παντού πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, χάρη στην πολύ μεγάλη του απόσταση από το έδαφος και τους οχτώ κινητήριους τροχούς του. Οι οποίοι στρίβουν όλοι, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, ενώ η κινηματική τους του επιτρέπει να κινείται και προς τα πλάγια.

Και να βγαίνει από δύσκολες καταστάσεις σαν τον κάβουρα, αλλά και να μπαίνει στο νερό… Και να κινείται χάρη σε μια μικρή αναδιπλούμενη προπέλα στο πίσω μέρος του, ενώ οι τροχοί του μπορούν να λειτουργήσουν και σαν μικρές φτερωτές!

Έτσι το Avtoros Shaman είναι και αμφίβιο, ενώ μιας και στις ερημιές όπου είναι η βασική περιοχή δράσης του τα πρατήρια είναι δυσεύρετα η αυτονομία του φτάνει τα 1.215 km, χάρη στο ρεζερβουάρ των 270 lt.

Βέβαια αναλογικά οικονομικός είναι και ο κινητήρας πετρελαίου του, ο οποίος αποδίδει μόλις 170 PS. Και εξασφαλίζει μια τελική που με υπομονή μπορεί να φτάσει τα 71 km/h, κάτι που όμως δεν θα πειράξει όσους μπορούν να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητές του. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο της Supercar Blondie!