Το αυτοκίνητο που μπορεί να εντοπίσει ακόμα και κουτάκι αναψυκτικού


Με αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα και τεχνολογίες αιχμής, το εντυπωσιακό σε σχεδίαση και προδιαγραφές πρωτότυπο το R ES33 της SAIC πρόκειται να περάσει στην παραγωγή στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

  • 20/3/2021

Η κινέζικη εταιρία SAIC αποκάλυψε το εντυπωσιακό σε σχεδίαση και προδιαγραφές πρωτότυπο το R ES33, το οποίο αναμένεται να περάσει στην παραγωγή στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, διαθέτοντας τεχνολογίες αιχμής

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πληθώρα των συστημάτων αυτόματης οδήγησης, τα οποία απαρτίζονται από 33 αισθητήρες, ένα απεικονιστικό ραντάρ 4 διαστάσεων, έναν αισθητήρα Lidar της Luminar, ραντάρ λέιζερ, υπερηχητικό ραντάρ και προηγμένα τσιπάκια από την Nvidia.

Το αυτοκίνητο επίσης χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία 5G-V2X ώστε να επικοινωνεί με τα αυτοκίνητα και το περιβάλλον γύρω του. Η SAIC ισχυρίζεται πως το ραντάρ 4 διαστάσεων είναι τόσο προηγμένο που μπορεί να εντοπίσει ένα κουτάκι αναψυκτικού στα 140 μέτρα.

Τα τελευταία χρόνια οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την κατασκευή ενός αυτοκινήτου και το ES33 επιβεβαιώνει την παραπάνω εικασία.

Είναι πλήρως ηλεκτρικό, αν και από τον μπροστά προφυλακτήρα λείπει η κλασική γρίλια, ενώ οι σχεδιαστές του έχουν προσθέσει λαμπερά LED φώτα ημέρας.

Τα πλαϊνά του αυτοκινήτου αξίζει να σημειωθεί πως είναι άψογα, με κοφτερές γραμμές και ‘τσαλακωμένες επιφάνειες’ που απλώνονται μέχρι το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Όσο εκθαμβωτικά και να είναι τα μπροστινά και πλαϊνά μέρη του, τόσο εκθαμβωτικό είναι και το πίσω μέρος του χάρη σε μια φωτεινή μπάρα LED που προεξέχει από το υπόλοιπο σασί.

Η SAIC δεν έχει αποκαλύψει τι κινητήρα θα χρησιμοποιήσει αλλά ισχυρίζεται πως θα προσφέρει εύρος αυτονομίας έως 700 χιλιόμετρα. Η SAIC επίσης, δουλεύει πάνω σε μία τεχνολογία αλλαγής μπαταρίας που θα επιτρέπει την αλλαγή της σε λιγότερο από δύο λεπτά.