Το BMW Group και η Jaguar Land Rover ενώνουν τις δυνάμεις τους


Με στόχο την εξέλιξη του επόμενου βήματος προς τον εξηλεκτρισμό οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν επίσημα την συμμαχία τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/6/2019

Δύο από τις εταιρίας που πρωταγωνιστούν στον χώρο των ηλεκτροϋβριδικών ανακοίνωσαν μία πολλά υποσχόμενη συμμαχία. Από την μία έχουμε την BMW που έχει λανσάρει εδώ και χρόνια τα i3 και i8 και φυσικά πολλές εκδόσεις υβριδικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων. Από την άλλη η Jaguar έχει να περηφανεύεται για το i-Pace που ανακηρύχθηκε και αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2019.

Στόχος της συμμαχίας είναι η εξέλιξη της επόμενης γενιάς συστημάτων πρόωσης και μονάδων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φυσικά για PHEV. Ξεκινώντας τον επόμενο χρόνο, το BMW Group θα παρουσιάσει το νέας γενιάς ηλεκτρικό σύστημα "Gen 5" (δηλ. 5ης γενιάς) τεχνολογίας eDrive, στην iX3 Sports Activity Vehicle. Η ηλεκτρική μονάδα κίνησης Gen 5 θα είναι το σύστημα πρόωσης στο οποίο θα βασιστούν και μοντέλα των Jaguar Land Rover.

"Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μία ταχεία μετάβαση. Θεωρούμε τη συνεργασία αυτή ως κλειδί για την επιτυχία στην ηλεκτροκίνηση. Με την Jaguar Land Rover, βρήκαμε ένα συνεργάτη του οποίου οι απαιτήσεις για τη μελλοντική γενιά ηλεκτρικών μονάδων κίνησης ταιριάζουν σημαντικά με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και φέρνοντας νέα μοντέλα πιο γρήγορα στην αγορά", δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και στο τμήμα εξέλιξης της BMW AG.