Το Brexit χτυπά την Jaguar-Land Rover


Η εταιρία θα κατεβάσει τους διακόπτες στα εργοστάσιά της στην Βρετανία από τις 8 έως τις 12 Απριλίου.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/1/2019

Το Brexit -όποια μορφή και αν πάρει τελικά- φαίνεται ότι θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα σε αρκετές βρετανικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και την Jaguar-Land Rover η οποία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των εργοστασίων της στην Βρετανία μεταξύ 8 και 12 Απριλίου.

Αυτό θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στην JLR η οποία έχει να αντιμετωπίσει και την μείωση της παραγωγής στην Κίνα λόγω της περιορισμένης ζήτησης.

Ο τρόπος που θα γίνει το Brexit (με ή χωρίς συμφωνία με την Ε.Ε. δηλαδή) έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στην βιομηχανία της χώρας, ιδίως αν επικρατήσει το δεύτερο σενάριο, του δύσκολου διαζυγίου.

Ήδη η Jaguar-Land Rover έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να περιορίσει το προσωπικό της κατά 5.000 στην Βρετανία, κάτι που θα αφορά στελέχη αλλά και εργατικό δυναμικό.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της πτώσης των πωλήσεων κατά 4,6% σε σχέση με το 2017, αλλά και την μείωση των πωλήσεων κατά 21,6% στην Κίνα.

Μέσα σε όλα αυτά ένα ακόμα "χτύπημα" θα είναι και η απουσία της εταιρίας από την φετινή έκθεση της Γενεύης για οικονομικούς λόγους.