To Chevrolet Bolt θα κάνει facelift… από μέσα!


Ένα από τα πιο αξιόλογα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς ίσως και να έχει ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στην πιθανότητα επιστροφής της αμερικανικής εταιρίας στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/9/2019

Το Bolt είναι το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πουλά η GM στις ΗΠΑ και παρά τις πολύ καλές δυνατότητες του είχε δεχθεί έντονες κριτικές για την ποιότητα στο εσωτερικό. Και δεν είναι μόνο τα πλαστικά, αλλά και τα καθίσματα αφού υπάρχουν αναφορές πως κουράζουν στην πολύωρη παραμονή. Πάντως, τόσο η κεντρική κονσόλα όσο και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δείχνουν στο πνεύμα της εποχής και σύγχρονα στοιχεία.

Όσον αφορά στο τωρινό Bolt η αυτονομία του είναι πάνω από τα 400 km και στις ΗΠΑ έχει ως βασικούς ανταγωνιστές τα Kia Niro EV και Hyundai Kona Electric. Από την άλλη, η ανανέωση για το ηλεκτρικό Bolt θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Και φήμες θέλουν την Chevrolet (η οποία ετοιμάζει και μία μεγαλύτερη εκδοχή που θα ονομάζεται EUV ελέω του SUV σχήματος) να το λανσάρει και στην Ευρώπη στηρίζοντας την Corvette. Λογικό ακούγεται κάτι τέτοιο αφού μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπεται πως μετά την κινεζική, η ευρωπαϊκή αγορά θα είναι η μεγαλύτερη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.