Το Citroen 2 CV Charleston συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής


Μία περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Citroen 2 CV για «πιουρίστες» έμελλε να δώσει νέα ώθηση στη εμπορική πορεία ενός αυτοκινήτου που είχε κλείσει ήδη αρκετές δεκαετίες ζωής.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 27/10/2020

Η έκδοση του Citroen 2 CV 6 Charleston ανακοινώθηκε το 1980 και αφορούσε τον περιορισμένο αριθμό των 8.000 μονάδων. Επρόκειτο για μία ειδική εκδοχή του αειθαλούς μικρού της Citroen, με ειδική διχρωμία κόκκινου-μαύρου και στρογγυλά φωτιστικά σώματα μπροστά.

Κατά καιρούς η Γαλλική εταιρία είχε παρουσιάσει διάφορες ειδικές εκδόσεις, αυτή όμως άγγιξε πραγματικά μεγάλη μερίδα του κοινού, με αποτέλεσμα η ζήτηση να ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες.

Ως εκ τούτου, τον Ιούλιο του 1981, η Citroen αποφάσισε να άρει τον περιορισμό των 8.000 αντιτύπων και να προσθέσει την Charleston κανονικά στις προσφερόμενες εκδόσεις της γκάμας. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο 2 CV που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στις 27 Ιουλίου 1990, ήταν αυτής της έκδοσης.

Το 1982 η αρχική διχρωμία Delage Red – Black έδωσε τη θέση της σε μία νέα, Helios Yellow – Black. Και αυτή όμως, ένα χρόνο μετά, αντικαταστάθηκε από την Night grey – Cormorant Grey. Ένα τέτοιο ήταν και το τελευταίο μοντέλο που προείπαμε, με το οποίο έκλεισε η γραμμή παραγωγής, μετά από 5.114.969 μονάδες.