Το Citroen C3 αλλάζει στιλ και διάθεση


Μια πρώτη, διερευνητική ματιά στο σχεδιαστικό μέλλον του Citroen C3 μάς χαρίζουν οι ψηφιακές απεικονίσεις του γαλλικού supermini που επιμελήθηκε ο Kleber Silva.

  • ΠΗΓΗ: Kleber Silva
  • 5/8/2020

Ένα πιο αρρενωπό στιλ και μια δυναμικότερη διάθεση πρόκειται να υιοθετήσει στο μέλλον το Citroen C3, σύμφωνα με τη σχεδιαστική πένα του Kleber Silva, η οποία έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι σπάνια λαθεύει.

Έχοντας ως βάση την πλατφόρμα του σημερινού Peugeot 208, το νέο Citroen C3 είναι πολύ πιθανόν να εγκαταλείψει τον θηλυπρεπή χαρακτήρα του ακολουθώντας το πρόσφατο σχεδιαστικό παράδειγμα του μεγαλύτερους σε διαστάσεις Citroen C4.

Χάνοντας, μάλιστα, και την ημίψηλη αρχιτεκτονική του θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο στο C3 Aircross το οποίο για την ώρα κινείται πολύ κοντά σε ότι έχει να επιδείξει τόσο το συμβατικό C3 όσο και το C4 Cactus.

Ανεξαρτήτως σχεδιαστικών επιλογών, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσθήκη ηλεκτροκίνητης έκδοσης στην γκάμα του νέου Citroen C3, το οποίο για την ώρα εξελίσσεται υπό άκρα μυστικότητα και φέροντας την κωδική ονομασία SC21.

Αντιθέτως μόνο σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται η παρουσίας πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του αυτοκινήτου, η οποία θέλοντας και μη θα ακολουθήσει το μονοπάτι της υβριδοποίησης ώστε να περιορίσει του εκλυόμενους ρύπους στο σύνολο της γκάμας του.

Σε ό,τι αφορά στο εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2021, με την πιο περιπετειώδη έκδοση AirCross να ακολουθεί σχεδόν περίπου έναν χρόνο μετά.