Το Citroen e-Berlingo έχει 7 θέσεις και αυτονομία έως 280 km


Η γαλλική εταιρία διευρύνει την προϊόντική της γκάμα και δη των ηλεκτρικών με μια νέα έκδοση για όσους θέλουν να μεταφέρουν έως επτά επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/2/2021

Μετά τις επαγγελματικές προσθήκες σε μοντέλα μηδενικών ρύπων, όπως το e-Berlingo Van, η Citroen ανακοινώνει ένα νέο MPV που τοποθετείται κάτω από το 9θέσιο e-Spacetourer. Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό πολυχρηστικό είναι πανομοιότυπο με το συμβατικό Berlingo παραγωγής και την διαφορά κάνουν κάποιες «ηλεκτρικές» λεπτομέρειες, όπως η κλειστή μάσκα, οι γαλάζιες πινελιές και φυσικά η υποδοχή φόρτισης.

Όπως είναι αναμενόμενο το σύστημα πρόωσης είναι το πασπαρτού που χρησιμοποιεί το PSA Group σε όλα της τα μοντέλα μηδενικών ρύπων. Έτσι, και εδώ υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 PS με ροπή 260 Nm που συνδυάζεται με μια μπαταρία 50 kWh. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 135 km/h.

Στον κύκλο WLTP το ηλεκτρικό επταθέσιο Berlingo προσφέρει ελάχιστα μεγαλύτερη αυτονομία από τα «αδερφά» Peugeot e-Partner και e-Rifter. Σε φορτιστή wallbox ισχύος 7 kw και με τον στάνταρ on-board φορτιστή 7,4 kW το αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 7,5 ώρες (ο 11άρης τριφασικός είναι προαιρετικός). Σε σημείο 22 kW χρειάζονται 5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW απαιτούνται 30 λεπτά για το 80% της μπαταρίας.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ο διακόπτης e-Toggle που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει την κίνηση του αυτοκινήτου και ανάλογα με το προφίλ οδήγησης μεταβάλλεται και η διαθέσιμη ισχύς. Για παράδειγμα, στο Eco η ισχύς μειώνεται στα 60 kW, στο Normal στα 80 kW και στο Power αυξάνεται στο μέγιστο των 100 kW.

Το e-Berlingo θα προσφέρεται στις εκδόσεις αμαξώματος Medium (με 5 θέσεις) και XL (με 7 θέσεις) με μήκος 4,4 και 4,75 μέτρα, αντίστοιχα. Στο εσωτερικό υπάρχουν όλες οι διευκολύνσεις που συναντά κανείς σε ένα πολύ πρακτικό και ευρύχωρο MPV με το χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 775 lt και να φτάνει τα 2.126 lt.

Το Citroen e-Berlingo θα ξεκινήσει να πωλείται στις αγορές της Ευρώπης εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2021.