To CMC Hummer Pickup EV στον δρόμο (Video)


Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer Pickup της GMC εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές στον δρόμο να και κινείται σαν τον κάβουρα, χάρη στο σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης που διαθέτει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/4/2021

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer της GMC («General Motors Truck Company») έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν να δουν το αυτοκίνητο και τι μπορεί να κάνει τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. 

Το Hummer EV θα διαθέτει σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης το οποίο είναι χρήσιμο κατά την κίνηση σε δύσβατα μέρη, καθώς επιτρέπει τη μεγαλύτερη ευελιξία του. Αυτό, θα παρέχει τη δυνατότητα να στρίβουν όλοι οι τροχοί προς την ίδια κατεύθυνση, επιτρέποντας στο όχημα να κινείται λοξώς διαγωνίως και να μετατοπίζεται ολόκληρο προς μία μεριά εντός λίγων μέτρων.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα έχει ονομαστεί από τους ανθρώπους της GMC με την αγγλική σύνθετη λέξη «CrabWalk» και προσομοιώνει τον τρόπο που κινείται ο κάβουρας. Πριν λίγες ημέρες, τέσσερα πρωτότυπα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Hummer εντοπίστηκαν να κινούνται σε κονβόι στον δρόμο και ένας από τους επιβάτες παρακείμενου οχήματος αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και τα κατέγραψε σε βίντεο. 

Στα πλάνα τα οποία ελήφθησαν κατά τη διάρκεια μποτιλιαρίσματος σε δρόμο της πολιτείας της Γιούτας, κοντά στην έρημο Μοχάβε, μπορούμε να δούμε τους οδηγούς των πρωτοτύπων να κάνουν επίδειξη του συστήματος, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο χορευτικό, διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους συνοδοιπόρους αλλά και καταδεικνύοντας τη δυνατότητα και την πρακτικότητα του συγκεκριμένου συστήματος ενεργητικής τετραδιεύθυνσης.

Σύμφωνα με την GMC, το Hummer Pickup EV αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς. Θυμίζουμε ότι διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες που έχουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 1.014 PS, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα ξεπερνά τα 563 km. Επίσης, το 2022 αναμένεται και η SUV εκδοχή του νέου μοντέλου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.