Το Cupra EV στη Φρανκφούρτη


Η Cupra, το σπορ παρακλάδι της SEAT, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο SUV στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/7/2019

Στη μοναδική φωτογραφία που έδωσε, ως τώρα, στη δημοσιότητα η ισπανική εταιρεία φαίνεται το πίσω μέρος του νέου πρωτότυπου SUV, το οποίο δείχνει ότι έχει πεντάθυρο coupe αμάξωμα.

Στο κέντρο της πίσω πόρτας, κάτω από το κρύσταλλο, διακρίνεται εμφανώς το φωτιζόμενο σήμα της Cupra, ως μια έντονη δήλωση της εταιρικής ταυτότητάς του. Επίσης, χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω φώτα, τα οποία διατρέχουν όλο το πλάτος.

Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το νέο πρωτότυπο, ωστόσο από την εταιρεία έγινε γνωστό ότι με αυτό θέλει δείξει ότι είναι δυνατόν να συνδυάσει την ηλεκτροκίνηση με τις σπορ επιδόσεις. Προφανώς, εάν μπει σε διαδικασία παραγωγής, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen, η οποία υπάρχει ήδη στα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής που αυτός έχει δημιουργήσει 

Το πρωτότυπο της Cupra θυμίζει το αντίστοιχο VW ID Crozz που παρουσιάστηκε το 2017. Πάντως, μέχρι να παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής αυτού του ηλεκτροκίνητου μοντέλου με το σήμα της Cupra, η SEAT θα ενσωματώσει στην γκάμα της Plug-in-Hybrid εκδόσεις των μοντέλων της.