Το CUPRA Leon Competition περνά από 3D εκτυπωτή (video)


Οι εξωτερικοί καθρέπτες, οι εισαγωγές αέρα και οι υποδοχές ψύξης έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία HP Multi Jet Fusion.

  • 6/2/2020

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με κανονικό καθρέφτη, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο τμήμα, μια τεχνολογία που η CUPRA έχει αρχίσει να εφαρμόζει στην ανάπτυξη του νέου Leon Competition σε συνεργασία με την HP.  Μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ευελιξία είναι τα οφέλη της τεχνολογίας που θέτει σε επανάσταση την ανάπτυξη αυτοκινήτων. Με αυτήν την τεχνολογία η CUPRA δοκίμασε και υλοποίησε πολύ γρήγορα μια μεγάλη ποικιλία σχεδιασμών για εξαρτήματα όπως είναι οι εισαγωγές, η μάσκα και οι καθρέπτες και επιπλέον, καθώς η ανάπτυξη των οχημάτων γίνεται τώρα παράλληλα, αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα γρήγορων λύσεων.

Ο εξωτερικός καθρέφτης για παράδειγμα είναι ένα εξάρτημα  το οποίο, σύμφωνα με τους κανόνες πρωταθλημάτων, πρέπει να έχει το ίδιο σχήμα με το αυτοκίνητο παραγωγής. Αλλά οι μηχανικοί του CUPRA πήγαν ένα βήμα πιο πέρα. "Θέλαμε να προσθέσουμε μια πρόσθετη λειτουργία, η οποία είναι η ψύξη του οδηγού. Επομένως, έπρεπε να σχεδιάσουμε μια εισαγωγή αέρα στη ζώνη μέγιστης πίεσης για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα» αναφέρει ο Xavi Serra, Επικεφαλής εξέλιξης της CUPRA Racing.

Ο τόπος δοκιμής αυτών των υλικών είναι η αεροδυναμική σήραγγα, όπου τα τρισδιάστατα τυπωμένα μέρη αξιολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τα υπόλοιπα, ενώ σειρά έχει η δοκιμή στην πίστα. Το νέο Cupra Leon Competition θα παρουσιαστεί στις 20 Φεβρουαρίου.