To Dacia Duster σπάει ταμεία στην Ευρώπη


To Dacia Duster ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στην Ευρώπη τον Αύγουστο, ενώ στην πρώτη πεντάδα των πανευρωπαϊκών πωλήσεων που ανακοινώνει η Jato Dynamics, η Dacia εκπροσωπείται από ένα ακόμα μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Η πορεία της Dacia είναι ιδιαίτερα καλή τον τελευταίο καιρό και αυτό απεικονίζεται πλήρως στις αυξημένες της πωλήσεις. Το πόσοo καλά τα πάει η ρουμανική εταιρεία που ανήκει και αυτή στον όμιλο της Renault και φυσικά συμμετέχει και στη συμμαχία Renault- Nissan- Mitsubishi φαίνεται από την πορεία του μοντέλου που την εκπροσωπεί στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV.

Του Duster δηλαδή που είδε τις πωλήσεις του τον Αύγουστο που μας πέρασε να είναι δεύτερες στην Ευρώπη ανεξαρτήτως κατηγορίας με συνολικά 19.451 μονάδες. Το μόνο αυτοκίνητο που ήταν ακόμα πιο δημοφιλές από το SUV της Dacia ήταν το διαχρονικό best seller της VW, το Golf, που παρόλο που αντικαθίσταται από τη νέα και όγδοη τη σειρά γενιά του βρήκε, πάντα τον Αύγουστο 26.411 νέους αγοραστές

Ενδιαφέρον είναι πως στο top five των συνολικών πωλήσεων, που βασίζονται σε στοιχεία που παρέχει η Jato Dynamics βρίσκεται και δεύτερο μοντέλο της Dacia. Πιο συγκεκριμένα το Sandero, το οποίο τον Αύγουστο το απέκτησαν 17.764 άνθρωποι, γεγονός που το έφερε στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης. Τρίτο, με 18.622 μονάδες ήταν το VW T-Roc, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με ένα ακόμα VW, το Polo (16.692 μονάδες).