Το δικό του Grand Prix αποκτά το Βιετνάμ (Video)


Μια εικονική “βόλτα” στους δρόμους του Hanoi οι οποίοι και θα φιλοξενήσουν το πρώτο Grand Prix του Βιετνάμ μάς προσφέρει ένα σύντομο video που φέρει την υπογραφεί του Hermann Tilke.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2019

Ένα ακόμα σιρκουί που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Hermann Tilke - ένα ακόμα σιρκουί πόλης έρχεται να προστεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Μετά το Αζερμπαϊτζάν και το Baku, σειρά έχουν οι στενοί δρόμοι του Hanoi -πρωτεύουσα του Βιετνάμ- να φιλοξενήσουν τα μονοθέσια της Formula 1.

To Grand Prix του Βιετνάμ πρόκειται να συμπεριληφθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, φέρνοντας για πρώτη φορά τη Formula σε αυτήν τη γωνιά της Ασίας.

Το σύντομο video που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας μάς χαρίζει μια πρώτη γεύση από το σιρκουί πόλης του Hanoi και τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν εκεί οι πιλότοι.

Αναλυτικότερα, το σιρκουί της Βιετναμέζικης πρωτεύουσας αποτελείται από 22 στροφές αλλά και από τρεις ευθείες οι οποίες διαμορφώνουν μια διαδρομή μήκους 5,57 χιλιομέτρων.

Μάλιστα ορισμένες από τις 22 στροφές της πίστας του Hanoi παραπέμπουν σε καταξιωμένα σιρκουί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, όπως αυτό της Suzuka, ενώ η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έχει μήκος 1,5 χιλιομέτρου όντας μία από τις μεγαλύτερες του πρωταθλήματος.