Το Dodge Durango SRT Hellcat είναι πανίσχυρο και ταχύτατο (video)


Με ισχύ 720 άλογα, 0-96 km/h σε 3,5 sec και τελική στα 290 km/h θα νόμιζε κανείς πως μιλάμε για ένα supercar!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/7/2020

Είναι το ισχυρότερο SUV; Τουλάχιστον αυτό διατείνεται η αμερικανική Dodge που κινείται σε ένα διαφορετικό κόσμο από τον δικό μας. Και όταν λέω δικό μας αναφέρομαι στην Ευρώπη της ηλεκτροκίνησης και στην μάχη για λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Κάτι που σου δίνει την εντύπωση πως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αγνοούν σχεδόν ότι συμβαίνει στην δική μας ήπειρο. Ζήλια μας;

Όπως και να ΄χει η Dodge είναι ένα από τα σήματα που αγνοούν την έννοια των εκπομπών ρύπων παρουσιάζοντας πίσω από τα λογότυπα Hellcat τρελές ιπποδυνάμεις. Έτσι και το αντίστοιχο Durango έρχεται με έναν V8 των 6,2 lt να αποδώσει 720 PS και 874 Nm ροπής. Με στάνταρ το αυτόματο 8άρι και την τετρακίνηση.

Με αυτό το SRT Hellcat αναβαθμισμένο στήσιμο η διαδικασία των 0-96 km/h δεν ξεπερνά τα 3,5 sec με το κοντέρ να αγγίζει τα 290 km/h! Και ακόμη μια επίδοση που εντυπωσιάζει δεν είναι άλλη από το αγαπημένο των Αμερικάνων τέταρτο του μιλίου (0-400 μέτρα) το οποίο καλύπτεται σε μόλις 11,5 sec!

Τρελά νούμερα για ένα SUV που ζυγίζει περίπου δύο τόνους και για αυτό υπάρχουν εξαπίστονα Brembo μπροστά και τετραπίστονα πίσω ώστε να επιβραδύνουν όλο αυτό τον όγκο. Αξιοσημείωτη είναι και η ελκτική δύναμη που πλησιάζει τους τέσσερις τόνους. Είπαμε, θηρίο ανήμερο αυτό το Dodge!