Το Dodge SRT Hellcat έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακό


Το SRT Hellcat της Dodge είναι το κορυφαίο muscle car και η αμερικάνικη εταιρεία φροντίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα του με νέες εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/7/2019

Αφού την είχε ανακοινώσει μέσω ενός teaser η Dodge παρουσίασε και επίσημα την έκδοση Widebody του SRT Hellcat. Το Widebody στην πράξη σημαίνει μια αύξηση του πλάτους του αμαξώματος η οποία προήλθε -δύσκολα άλλωστε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά- από τα πιο φαρδιά και εμφατικά φτερά.

Έτσι λοιπόν το Hellcar Widebody και σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο είναι πιο φαρδύ κατά 89 mm, ενώ χάρη στο αυξημένο πλέον μετατρόχιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τροχοί 20 in σε συνδυασμό με λάστιχα διάστασης 300/35.

Το «πακέτο» Widebody περιλαμβάνει και ρυθμιζόμενα, σε τρία επίπεδα, αμορτισέρ της Bilstein, καθώς και φρένα υψηλής απόδοσης της Brembο με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός.

Ο κινητήρας του SRT Hellcat Widebody είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 6.200 cc της μάρκας, ο οποίος αποδίδει 717 PS και 881 Nm, επιταχύνει το εντυπωσιακό σεντάν από στάση έως τα 96 km/h (60 mph) σε 3,6 sec και εξασφαλίζει μια τελική ταχύτητα 315 km/h.

Το «πακέτο» Widebody πάντως είναι διαθέσιμο και για το Dodge Charger στην έκδοσή του Scat Pack Widebody, η οποία κινείται από τον Hemi V8 των 6,2 lt και των 492 PS.