Το DS 4 βραβεύθηκε ως το ομορφότερο αυτοκίνητο για το 2022!


Η κριτική επιτροπή του 37ου Festival Automobile International απένειμε το βραβείο του Ομορφότερου Αυτοκινήτου για το 2022 στο DS 4. Σχεδιασμένο από το DS DESIGN STUDIO PARIS, το DS 4 ξεχωρίζει με τις εκπληκτικές του αναλογίες και την εντυπωσιακά επιβλητική του παρουσία, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

  • 3/2/2022

Το DS 4 ενσαρκώνει το νέο σχεδιαστικό ύφος των μοντέλων της DS Automobiles. Εκλεπτυσμένο, με προηγμένη τεχνολογία, το DS 4 συνδυάζει μια χαρισματική εξωτερική σχεδίαση, με την κομψότητα και την πολυτέλεια του εσωτερικού, που προάγεται από τα πολλά “χειροποίητα” υλικά του.

“Αυτό το βραβείο για το πιο Όμορφο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, είναι στην πραγματικότητα μια ανταμοιβή για τις γυναίκες και τους άνδρες που διαμόρφωσαν το DS 4, εκτός της ομάδας του DS DESIGN STUDIO PARIS. Πριν καν σχεδιάσουμε την πρώτη γραμμή σε χαρτί με το μολύβι, δουλέψαμε με τους μηχανικούς μας για δύο χρόνια για να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο της νέας προηγμένης πλατφόρμας του Ομίλου Stellantis. Όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργική διαδικασία, το περιθώριο της ευελιξίας που είχαμε για την εξέλιξη του νέου concept, ήταν αξιοσημείωτο. Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, που επίσης αναγνωρίστηκε πέρυσι από το Festival Automobile International, το σχήμα του DS 4 είναι μοναδικό στην κατηγορία με εκπληκτικές αναλογίες. Η γραμμή του είναι sport, πολύ μυώδης, συμπαγής και “κάθεται” πάνω σε ευμεγέθεις τροχούς. Στην πράξη αποδεικνύεται άκρως αεροδυναμικό, αποτελεσματικό και χαρισματικό ταυτόχρονα”, δήλωσε ο Thierry Metroz, Διευθυντής Σχεδιασμού της DS Automobiles.

Από το 2006, το Festival Automobile International ανακηρύσσει το Ομορφότερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς ετησίως και απονέμει μια σειρά βραβείων.

Η κριτική επιτροπή του Festival Automobile International, αποτελείται από τους: Jean-Michel Wilmotte (Αρχιτέκτονας, Πρόεδρος κριτικής επιτροπής), Anne Asencio (Αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Dassault Systems, Αντιπρόεδρος κριτικής επιτροπής), Hermidas Atabeyki (Πρόεδρος της εταιρείας D3 Studio), Paul Belmondo (πρώην οδηγός αγώνων, παρουσιαστής στην τηλεόραση), Cyrille Duval (Διευθυντής εταιρείας), Laurent Gardinier (Ιδιοκτήτης της Maisons Taillevent), Etienne Gernelle (Διευθυντής Σύνταξης, Πρόεδρος και CEO της Le Point), Olivier Josse (Επικεφαλής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Alcyone), Jacques Nicolet (Πρόεδρος της Everspeed), Patrick Pruniaux (Πρόεδρος της Girard-Perregaux), Isabelle Schlumberger (Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα του Marketing και της Επικοινωνίας για την JCDecaux) και Ari Vatanen (πρώην οδηγός αγώνων ράλι και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).