Το DS 9 διαθέσιμο στη γαλλική αγορά


Οι Γάλλοι της Citroen έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει ορισμένα οχήματα που πραγματικά έμειναν στην ιστορία. Κάτι τέτοιο ευελπιστούν να κάνουν και με τη νέα τους ναυαρχίδα, DS 9.

  • 26/11/2020

Η αρχική αποκάλυψη της DS 9 έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Σαν μοντέλο, ωστόσο, δεν ήταν ακόμα έτοιμο για παραγωγή. Μεσολάβησε και η πανδημία, οπότε κάποια πράγματα έμειναν πίσω. Να όμως που ήρθε πάλι η ώρα να τη θυμηθούμε, καθώς η Γαλλική εταιρία ανακοίνωσε τις αρχικές τιμές πώλησης, στην εγχώρια αγορά.

Η βασική έκδοση της DS 9 θα ξεκινά από τα 47.700 ευρώ, ενώ η κορυφαίων προδιαγραφών spec E-TENSE 4×4 360 θα σκαρφαλώνει μέχρι τα 80.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως το DS 9 βασίζεται στο EMP2 V2.3 πάτωμα του ομίλου PSA και αναμένεται να προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις κινητήρων.

Η βασική είναι η PureTech 225, με συμβατικό κινητήρα βενζίνης. Αμέσως μετά ακολουθεί η E-TENSE 225 και τέλος έρχεται η E-TENSE 4×4 360, με τις δύο τελευταίες να είναι plug-in υβριδικές. Ειδικά για την τελευταία, θα χρησιμοποιεί όχι ένα αλλά δύο ηλεκτρικά μοτέρ, 110 και 113 ίππων, όπου σε συνεργασία με το συμβατικό μοτέρ θα αποδίδουν συνολικά 360 PS, με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Αναφορικά με τα πακέτα εξοπλισμού, αρχικά θα έχουμε τα Performance Line και Rivoli , με πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση. Εδώ μιλάμε για εσωτερικό επενδεδυμένο με μαύρο alcantara, χρωμιωμένα σήματα και ένα πλουσιότατο επίπεδο εξοπλισμού.

Το DS 9 θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, αυτονομία επιπέδου 2, την DS Active Scan Suspension, φωτιστικά σώματα DS Active LED Vision, σύστημα νυχτερινής όρασης και ένα premium ηχοσύστημα Focal Electra.

Τώρα για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου στις ευρωπαϊκές αγορές, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα, καθώς προσανατολίζεται για το δεύτερο μισό του 2021.