Το e-GO Life είναι ηλεκτρικό και γερμανικό


Για την e-Go Mobile λίγα πράγματα γνωρίζει κανείς εκτός του ότι στόχος της είναι να πρωταγωνιστήσει στα μικρά ηλεκτρικά πόλης που έχουν μια lifestyle προσέγγιση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/5/2020

Ο ιδρυτής της εταιρίας από το Aachen, ο Gunther Schuh, έχει μεγάλες βλέψεις πάνω σε αυτή την προοπτική, όπως είχε δηλώσει από πέρυσι όταν το e-Go Life, το πρώτο μοντέλο της εταιρίας, είχε παρουσιαστεί στο Μόναχο.

To ισχυρό κίνητρο για να αποκτήσει κανείς ένα ηλεκτρικό σαν το e-Go Life είναι όταν αυτός αναζητά κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό και πιο στιλάτο από ένα VW e-Up! ή ένα Smart Electric. Ανάμεσα στα ισχυρά όπλα του ηλεκτρικού e-Go Life θα είναι και η τιμή πώλησης που θα πέφτει αρκετά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η τιμή του βασικού e.GO Life 40 (με ισχύ 41 kW και αυτονομία 122 km) είναι στην Γερμανία στις 23.289 ευρώ και με τις επιδοτήσεις πέφτει στις 16.719 ευρώ. Όσο για την μεγαλύτερη έκδοση e-GO Life 60 (με ισχύ 57 kW και αυτονομία 139 km) αυτή ξεκινά από τις 25.689 ευρώ και με τις φοροαπαλλαγές μειώνεται στις 19.119 ευρώ.

Προς το παρόν η start-up εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τα πλάνα της για εξαγωγή πέρα από τα γερμανικά σύνορα. Ο Schuh θέλει να κινηθεί με ασφαλή βήματα και με την παραγωγή μερικών χιλιάδων αυτοκινήτων στα πρώτα χρόνια και αν όλα πάνε καλά τότε βλέπει την επόμενη κίνησή του έχοντας ως στόχο το 2023 μέχρι και τις 100.000 μονάδες.