Το εξηλεκτρισμένο Nissan Kicks e-Power θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη


To Κicks εξηλεκτρίζεται με το ενδιαφέρον σύστημα e-Power της Nissan και στις αγορές που διατίθεται θα κοστίζει από 27.730 ευρώ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/5/2020

To Nissan Kicks είναι ένα SUV της κατηγορίας Β που παρουσιάστηκε το 2016, είναι διαθέσιμο στη νοτιοανατολική Ασία και κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη. Η ανανεωμένη του έκδοση που παρουσιάστηκε σε αυτή την ασιατική χώρα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με την τεχνολογία E-Power της Nissan. Έτσι το Kicks θα είναι το πρώτο Nissan που διαθέτει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θα κατασκευάζεται εκτός Ιαπωνίας.

Οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα -ο τρικύλινδρος βενζίνης των 1.200 κυβικών δεν συνδέεται με τους τροχούς οπότε και δεν τους κινεί. Λειτουργεί σαν extender φορτίζοντας τη μπαταρία των 1,57 kWh που είναι μέρος του συστήματος Ε-Power. Το οποίο πέρα από τον κινητήρα βενζίνης αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα ΕΜ57, μια γεννήτρια και έναν μετατροπέα.

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος πρόωσης του ανανεωμένου Kicks φτάνει τα 129 PS και τα 260 Nm, υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης «ενός πεντάλ» όπως στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ σε διαδικασία πλήρους επιτάχυνσης ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται και από τη μπαταρία και τον τρικύλινδρο.

Σε φάση επιβράδυνσης ο τελευταίος βγαίνει εκτός λειτουργίας και η μπαταρία φορτίζεται μέσω ανάκτησης ενέργειας μέχρις ότου το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί πλήρως. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Normal, S (πιο σπορ), Eco (εξοικονόμηση καυσίμου) και EV (χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια με τον τρικύλινδρο εκτός λειτουργίας).