Το επετειακό λογότυπο της ΒΜW για τη σειρά M


Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε πως από τον Μάρτιο όλα τα οχήματα της γκάμας "M" θα φέρουν το επετειακό λογότυπο με το οποίο η εν λόγω σειρά θα γιορτάσει τη συμπλήρωση μισού αιώνα επιτυχημένης πορείας.

  • 25/11/2021

Το 2022 αποτελεί έτος ορόσημο για την BMW αφού τον Μάρτιο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την γέννηση της δημοφιλούς σειράς Μ. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να γιορτάσει με τον δέοντα τρόπο αυτή τη ξεχωριστή στιγμή, με προεξέχουσα την κυκλοφορία της BMW M4 CSL η οποία πρόσφατα δοκιμάστηκε στην πίστα του Nurburgring.

Παράλληλα, η BMW παρουσίασε ένα νέο επετειακό λογότυπο το οποίο θα φέρουν τα οχήματα της σειράς και είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα που την χαρακτηρίζουν εδώ και πέντε δεκαετίες. Την πρώτη φορά που το συγκεκριμέν, κυκλικό σχέδιο έκανε την εμφάνισή του ήταν το 1973, όταν κυκλοφόρησε το θρυλικό 3.0 CSL. Μία πενταετία αργότερα, το Μ1 παρουσιάστηκε στο κοινό φέροντας ένα νέο, ανανεωμένο σήμα με τρεις κεκλιμένες χρωματιστές γραμμές να εφάπτονται με το “Μ”. Αυτό το λογότυπο συνόδευσε όλα τα μοντέλα της σειράς μέχρι και σήμερα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως το πρώτα χρώματα του λογοτύπου ήταν το μπλε που συμβόλιζε την BMW, το κόκκινο που αντιστοιχούσε στον αγωνιστικό χαρακτήρα των οχημάτων και το βιολετί ήθελε να αποδώσει την αρμονική συνύπαρξη των δύο πρώτων χρωμάτων. Με το πέρασμα των ετών το βιολετί αντικαταστάθηκε από μία πιο σκούρα απόχρωση του μπλε ενώ το “Μ” μετά από δύο γκρι αποχρώσεις “κλείδωσε” στην επιλογή του λευκού.

Φυσικά το "μενού" με τις εορταστικές εκπλήξεις της BMW δεν θα σταματήσουν στο επετειακό λογότυπο. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να επιλέξουν το νέο τους όχημα μέσα από μία σειρά 50 διαφορετικών ιστορικών χρωματισμών όπως το Dakar Yellow (έγινε γνωστό από το Ε36 Μ3), το Fire Orange, το Daytona Violet, το Macao Blue, το Imola Red και το Frozen Marina Bay Blue.

«Με την παρουσίαση του κλασικού λογότυπου της BMW Motorsport θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά μας για την επέτειο των 50 χρόνων της BMW M GmbH μαζί με τους fans του brand. Έχουμε μπροστά μας μια ξεχωριστή χρονιά την οποία θα γιορτάσουμε με την παρουσίαση μοναδικών προϊόντων. Το “Μ” θεωρείται εδώ και δεκαετίες το πιο ισχυρό γράμμα της αυτοκίνησης και κατά την επετειακή χρονιά θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ», ήταν οι γεμάτες ενθουσιασμό δηλώσεις του Franciscus van Meel, επικεφαλής της BMW M, για όλα όσα θα δούμε τους επόμενους μήνες.