Το επόμενο Peugeot 308 θα μπαίνει και στην πρίζα


H νέα γενιά του δημοφιλούς γαλλικού μικρομεσαίου αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/12/2019

Το Peugeot 308 έχει συμπληρώσει περίπου έξι χρόνια παρουσίας στους δρόμους και η παρουσία του νέου Golf θα επιταχύνει την εμφάνιση της νέας γενιάς προς τα τέλη του 2020. Το διάδοχο μοντέλο θα έχει σχεδιαστικά πολλές ομοιότητες τόσο με το νέο 208 όσο και με το 2008 με κύριο χαρακτηριστικό την μπροστινή καθετοποιημένη μάσκα και πίσω τα χαρακτηριστικά σώματα που καθιέρωσε το 3008.

Το νέο 308 θα βασιστεί σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας EMP2 και θα έχει στην φαρέτρα του τους εξαιρετικούς τρικύλινδρους 1.2 PureTech όπως και τουλάχιστον μία diesel έκδοση (την 1.5 BlueHDi όπως και τις μεγαλύτερες δίλιτρες).

Σίγουρη θεωρείται και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα μοιράζεται το ίδιο σύστημα πρόωσης με τα 3008 και 508, δηλ. τον 1.600άρη με συνδυασμό δύο ηλεκτρικών μοτέρ και συνολική ισχύ στους περίπου 250 PS με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 50 km.

Αυτή η έκδοση θα αποτελέσει την απάντηση απέναντι στο Golf GTE ενώ εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο και μίας ηλεκτρικής έκδοσης από την στιγμή που η διάταξη είναι έτοιμη στα μικρότερο e-208 και Corsa-e με την βασική διαφορά να αφορά στην πιο αποδοτική μπαταρία. Στο εσωτερικό θα υπάρχει το νέας γενιάς i-cockpit καθώς και συστήματα υποβοήθησης και άνεσης οδηγού ημιαυτόνομου επιπέδου 2.