Το επόμενο Subaru WRX STI ισχυρότερο και πιο άρτιο τεχνολογικά


Χωρίς αυτό να μας αποκαλύπτει πολλά, η Ιαπωνική εταιρία υποστηρίζει πως «θα πιέσει την απόδοση και τα τεχνολογικά όρια» στο επόμενο WRX STI, το οποίο ήδη ετοιμάζεται.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 13/12/2020

Εάν ισχύουν οι τελευταίες πληροφορίες, η Subaru αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη γενιά WRX εντός του νέου χρόνου. Για την ακρίβεια, το λανσάρισμα τοποθετείται χρονικά τον Απρίλιο, με την κυκλοφορία του αυτοκινήτου να ακολουθεί μερικούς μήνες μετά. Τώρα το τι θα περιλαμβάνει το μενού, κανείς δεν ξέρει. Ακούγεται όμως ότι πέρα από τα πιο εξελιγμένα διαφορικά, στα σπλάχνα του θα φέρει ένα νέο boxer κινητήρα, 2,4 λίτρων, με υπερτροφοδότηση.

Τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα το 2022, όπου και θα ακολουθήσει η κορυφαία έκδοση STI. Αυτή θα βασίζεται στο ίδιο μοτέρ, με σημαντικές αναβαθμίσεις όμως ως προς την απόδοσή του. Ενδεικτικά, οι φήμες κάνουν λόγο για 400 ίππους και 490 Nm ροπής. Όπως και να έχει, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Subaru Αυστραλίας για την παράδοση του υπ. αριθμόν 10.000 WRX STI, έκανε λόγο για ένα νέο μοντέλο όπου «θα πιέσει την απόδοση και τα τεχνολογικά όρια», σε σχέση με τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, οπότε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Λογικά, το νέο μοντέλο θα ακολουθεί σε ένα βαθμό τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εικονιζόμενου πρωτότυπου Viziv Performance STI, που είχε παρουσιαστεί παλαιότερα, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Μέχρι την παρουσίασή του, περιοριζόμαστε στο να χαζεύουμε τις προηγούμενες γενιές και να αναμένουμε τα καλύτερα να έρθουν.