To επόμενο Toyota Land Cruiser θα είναι υβριδικό


Η νέα γενιά του πλέον κλασικού και ικανού τζιπ της Toyota δεν θα έχει πολλά κοινά, πλην του ονόματος με την τρέχουσα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/1/2020

To Land Cruiser είναι ένα από τα βαριά ονόματα τόσο στη γκάμα της Toyota όσο και στην κατηγορία των μεγάλων και παραδοσιακών SUV, με τις δυνατότητες κίνησής του πέρα από την άσφαλτο να είναι πραγματικά ιδιαίτερα μεγάλες.

Η τρέχουσα γενιά του παρουσιάστηκε το 2008, κλείνει αισίως μια δωδεκαετία στην αγορά και λογικό είναι οι Ιάπωνες να ετοιμάζουν τη διάδοχη κατάσταση. Η οποία αισθητικά θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα και θα υιοθετήσει φυσικά και τη νέα τραπεζοειδή μάσκα που χαρακτηρίζει όλα τα σύγχρονα Toyota.

Ανανεωμένο θα είναι και το εσωτερικό που θα είναι και πάλι διαθέσιμο είτε με δύο είτε με τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ το παρόν θα δίνουν βεβαίως και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας γενιάς της Toyota. Τόσο αυτά που αφορούν το infotainment όσο και την υποβοήθηση του οδηγού.

Η βάση του νέου Land Cruiser αναμένεται να είναι ένας συνδυασμός του σύγχρονου πλαισίου TNGA και ενός κλασικού πλαισίου τύπου σκάλας, που σε σχέση με το υπάρχον πλαίσιο θα εξοικονομεί κάποια κιλά βάρους. Έτσι θα εξισορροπείται και η έστω και μικρή μείωση της ισχύος μιας και ο V8 των 4,6 lt και των 318 PS αναμένεται να αντικατασταθεί από έναν εξηλεκτρισμένο V6 3.500 cc με 300 PS και 356 Nm.