Το εργοστάσιο της GM που οι εργαζόμενοι κοιμούνται στο πάτωμα!


Στη Σαγκάη το εργοστάσιο της GM συνεχίζει κανονικά την παραγωγή και οι εργαζόμενοι του κοιμούνται πραγματικά στο… πάτωμα, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει αυξανόμενα κρούσματα του COVID-19.

  • 31/3/2022

Η πανδημία του κορωνοϊού σόκαρε τον κόσμο και είχε μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις σε αυτά τα δύο χρόνια που έχουν περάσει από τότε που άρχισε η εξάπλωση της. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν βρει πολλούς τρόπους για να την αντιμετωπίσουν. Άλλες ξεκίνησαν την τηλεργασία, έβαλαν εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια, άλλες σταμάτησαν την παραγωγή και έκλεισαν εργοστάσια, οδηγώντας σε αμέτρητες οικονομικές επιπτώσεις που συνεχίζουν να τους επηρεάζουν μέχρι σήμερα.

Η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι τόσο πρόθυμες να σταματήσουν την παραγωγή αυτή τη φορά. Καθώς τα εργοστάσια έχουν επηρεαστεί πολύ και από τις ελλείψεις εξαρτημάτων και μικροτσίπ, ψάχνουν άλλους και μερικές φορές… πρωτοφανείς τρόπους να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η είδηση τώρα έρχεται από την Σαγκάη και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της κοινοπραξίας της General Motors με τη SAIC. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι κοιμούνται στο πάτωμα του εργοστασίου σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Η GM είπε στο δημοσίευμα ότι το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζει μοντέλα Chevrolet, Buick και Cadillac λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Τα αυξανόμενα κρούσματα του Covid-19 στην Κίνα ανάγκασαν τις περιφερειακές κυβερνήσεις να λάβουν νέα μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες επιστρέφουν στην τηλεργασία, στα κλειστά εργοστάσια ή στην αποκαλούμενη διαδικασία «κλειστού συνόλου» που κρατά τους εργαζόμενους απομακρυσμένους από τον γενικό πληθυσμό.

Η Foxconn, που είναι προμηθευτής της Apple, χρησιμοποίησε μια παρόμοια μέθοδο για να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Η Tesla αναγκάστηκε να αναστείλει την παραγωγή, αλλά οι δραστηριότητες του VW Group στην περιοχή συνεχίζονται κανονικά. Ο μεγάλος Γερμανός προμηθευτής εξαρτημάτων, η Bosch δήλωσε ότι τα δύο εργοστάσια της στην Σαγκάη λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.