To Fiat 500 με… καρότσα και έξι τροχούς


Η υπερσπάνια έκδοση του Fiat 500, που ονομάζεται C Ollearo, αναμένεται να δηλώσει παρών σε δημοπρασία αντικών προς το τέλος του μήνα στην Ιταλία. 

  • 22/3/2021

Ομολογουμένως ούτε εμείς γνωρίζαμε την συγκεκριμένη έκδοση (που θυμίζει αγροτικό) του, κατά άλλα δημοφιλέστατου, λιλιπούτειου Fiat 500, μέχρι σήμερα και έχουμε εκπλαγεί.  

Όπως διακρίνετε και από τις φωτογραφίες, το C Ollearo, διαθέτει τρεις άξονες με έξι τροχούς συνολικά και πολύ, πολύ… ξύλο, ενώ το μοτέρ είναι 600 κ.εκ. και αποδίδει 16 ίππους. Δεν το λες ικανό, ούτε χαριτωμένο, αλλά αναμφίβολα ξεχωριστό.

Η ιστορία του Fiat 500 C Ollearo, μας γυρίζει πίσω στο μακρινό 1950, όταν και δόθηκε η άδεια στην εταιρία της εποχής εκείνης «Ollearo», να μετασκευάζει ένα κλασικό 500αράκι σε αυτό το μοναδικό εξάτροχο επαγγελματικό.

Και μάλιστα σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση του κόσμου, η εντολή δεν δόθηκε από κάποιον ιδιώτη, αλλά από την ίδια την Fiat! Άρα, η λογική λέει πως η μετατροπή που έχει γίνει θα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80’ αλλάζει χέρια, ανακατασκευάζεται και προστίθεται στη συλλογή του νέου ιδιοκτήτη.

Όμως παρά την αμέριστη φροντίδα που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια και την ελάχιστη χρήση του, θα χρειαστεί γενική επιθεώρηση και κάποιες επιμέρους επισκευές, ώστε να ξαναγίνει άρτιο.

Ο λόγος είναι πως το μοναδικό ίσως, Fiat 500 C Ollearo, τουλάχιστον σε αυτή την κατάσταση, μαζί και με τους …έξι τροχούς του θα δημοπρατηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Μαρτίου στην Ιταλία.