To φημισμένο "Ραντεβού" θα γυριστεί ξανά με μία Ferrari SF90 Stradale


To μικρού μήκους φιλμάκι που είχε γυριστεί στο Παρίσι την δεκαετία του 70 θα αναβιώσει αυτή τη φορά στους δρόμους του Μονακό

  • 24/5/2020

Το 8λεπτο φιλμάκι με τίτλο "C'etait un Rendez-Vouz" με σκηνοθέτη τον Claude Lelouch (δείτε το video που παραθέτουμε όσοι από εσάς δεν το γνωρίζουν) είχε γυριστεί τον Αύγουστο του 1976 ένα πρωϊνό στους έρημους δρόμους του Παρισιού. Το στόρι θέλει ένα αυτοκίνητο να πηγαίνει δίχως αύριο και δίχως να σταματά σε καμία διασταύρωση για να φθάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε ένα ραντεβού.

Το φιλμάκι αυτό έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη μυθολογία γύρω από τον τρόπο που γυρίστηκε και όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες. Εκείνες τις εποχές, χωρίς τα σημερινά μέσα, ο σκηνοθέτης για να έχει ένα όσο πιο σταθερό πλάνο μπορούσε διάλεξε ότι πιο άνετο κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή, μία 450 SEL 6,9. Το φιλμ γυρίστηκε με άκρα μυστικότητα και παίρνοντας απίστευτα ρίσκα που σήμερα φαντάζουν αδιανόητα.

Η εμπλοκή της Ferrari (και η πίστη πολλών ότι το αυτοκίνητο που συμμετέχει είναι μία Ferrari) ξεκινά από το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης έβαλε ως ήχο όλης αυτής της προσπάθειας αυτόν που πήρε από την δική του Ferrari 275GTB, έτσι ώστε να έχει ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Και εδώ μεταφερόμαστε στο σήμερα, όπου η Ferrari αποφασίζει να επαναφέρει λίγη από την δόξα εκείνου του φιλμ, κάνοντας ένα remake στους άδειους δρόμους του Μονακό, όπου κανονικά θα γινόταν το γκραν πρι.

Οδηγός θα είναι ο Charles Leclerc και αυτοκίνητο μία SF90 Stradale. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα κρατήσουν κάτι από την αγνή αισθητική εκείνου του πρώτου ραντεβού και ότι δεν θα κυριαρχήσουν τα ειδικά εφέ και τα άπειρα drones και οι δεκάδες Go-Pro με τα εντυπωσιακά πλάνα που τόσο πια έχουμε εθιστεί.