To FL Electric είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Volvo Trucks


H ηλεκτροκίνηση είναι λογικό και αναμενόμενο πέρα από τα επιβατικά να αναζητά πεδίο χρήσης και εξέλιξης και στα επαγγελματικά οχήματα ανεξαρτήτως μεγέθους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/4/2018

Η Volvo παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό φορτηγό. Πρόκειται για το μεσαίου μεγέθους FL Electric που προορίζεται για διανομές, συλλογή απορριμμάτων και άλλες δραστηριότητες σε αστικό περιβάλλον. To ηλεκτρικό FL χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 185 kW (252 PS), ενώ ανάλογα με τις ανάγκες η συστοιχία των μπαταριών μπορεί να αποτελείται από 2 έως και 6 συσσωρευτές ιόντων λιθίου, με ενεργειακή χωρητικότητα από 100 έως και 300 kWh.

Η μέγιστη αυτονομία που εξασφαλίζεται φτάνει μέχρι και τα 300 km, ενώ η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε με συνεχές (ισχύς φορτιστή έως και 150 KW) είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (22 kW). Στην πρώτη περίπτωση η πλήρης φόρτιση διαρκεί στην καλύτερη περίπτωση από μια έως δύο ώρες, ενώ στην δεύτερη και κατά τη διάρκεια της νύχτας 10 ώρες.

Το μέγιστο μικτό βάρος του Volvo FL Electric είναι 16 tn, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019. Τα δύο πρώτο θα παραδοθούν στην εταιρεία ανακύκλωσης Renowa και στη μεταφορική εταιρεία TGM. Το μεγάλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών φορτηγών σύμφωνα με τη Volvo Trucks είναι το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου τους, γεγονός που τους επιτρέπει να κινούνται χωρίς πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου σύμφωνα με μελέτες απαιτείται το 1/3 του χρόνου συγκριτικά με την ημέρα προκειμένου να ολοκληρώσουν το δρομολόγιό τους.