Το Ford Capri θα επιστρέψει;


ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΑ PUMA ΚΑΙ BRONCO ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ CAPRI ΣΤΗ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ FORD; O ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ FORD ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/11/2019

Το Capri είναι ένα από τα μοντέλα που έχουν ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία της Ford. Στην ουσία ήταν το ευρωπαϊκό ανάλογο της Mustang, ένα pony car που είχε πολλά κοινά με οικογενειακά μοντέλα της Ford, οπότε ήταν σχετικά προσιτό και φυσικά διέθετε ένα πολύ ελκυστικό στυλ. Με σπορτίφ στοιχεία που δεν συμβάδιζαν πάντα με τις επιδόσεις, αλλά και με επιτυχίες σε αγώνες.

Χαρακτηριστικό του Capri, που βέβαια αποτελεί και ένδειξη της επιτυχίας της σχεδίασής του, είναι το γεγονός ότι έμεινε, με στην ουσία μικρές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, σχεδόν 20 χρόνια στην παραγωγή. Για την ακρίβεια 18, από το 1968 έως και το 1986, ενώ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πουλήθηκαν σχεδόν δύο εκατομμύρια μονάδες του.

Το ερώτημα βέβαια είναι, λόγω και της τάσης της Ford να χρησιμοποιεί για τα νέα της μοντέλα βαριά ονόματα παλαιότερων, όπως το Puma και κυρίως το Bronco, αν το Capri θα μπορούσε να επανέλθει. Σε μια σύγχρονη εκδοχή του.

Ο επικεφαλής του τμήματος design της Ford Ευρώπης Amko Leenards δήλωσε σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό ενθουσιασμένος με την ιδέα, όμως συμπλήρωσε πως για να γίνει κάτι τέτοιο και να μην αποτελεί απλά μια άσκηση σχεδιασμού θα πρέπει να ταιριάζει με το πνεύμα και τις τρέχουσες τάσεις της εποχής.