Το γερμανικό κοινοβούλιο αποφάσισε για τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους


Η ύπαρξη ή μη ορίων ταχύτητας στου γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στο γερμανικό κοινοβούλιο οδηγώντας σε μια καθοριστική για την τύχη των απανταχού petrolheads ψηφοφορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/10/2019

Παράταση ζωή πήραν οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι και ειδικότερα η απουσία ορίων ταχύτητας από το μεγαλύτερο τμήμα τους μετά από μια καθοριστικής σημασίας ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Παρά τις εισηγήσεις από την παράταξη των πρασίνων και τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας για την επιβολή του ορίου των 130 χλμ./ώρα, το γερμανικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη διατήρηση της ελεύθερης... διακίνησης των ιδεών των απανταχού petrolheads στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, οι οποίοι εκτός των άλλων αποτελούν και το πεδίο δοκιμών των πανίσχυρων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1/3 της γερμανικής Autobahn υφίστανται ήδη όρια ταχύτητας σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα αλλά και οι εκπομπές ρύπων. Επίσης, σε εκείνα τα τμήματα που θεωρητικά δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας, εφαρμόζονται αυστηροί περιορισμοί σε περίπτωση που οι κυκλοφοριακές ή οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν.