Το group VW πούλησε 10,83 εκατ. αυτοκίνητα μέσα στο 2018


Η άνοδος της τάξης του 0,9% φέρνει άλλη μια χρονιά ρεκόρ για την εταιρία που θέλει να κερδίσει την πρώτη θέση από το γκρουπ Renault-Nissan-Mitsubishi και την Toyota
 

  • 12/1/2019

Άλλη μια χρονιά ρεκόρ για το γκρουπ VW το οποίο κατάφερε να κλείσε το 2018 με άνοδο 0,9% έχοντας πουλήσει 10,83 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Πάντως ο στόχος της εταιρίας είναι να βρεθεί στην πρώτη θέση παγκοσμίως απέναντι στο γκρουπ Renault-Nissan-Mitshubishi. 

Μια κόντρα που καλά κρατεί τα τελευταία χρόνια, με την γαλλο-ιαπωνική εταιρία να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τα δικά της στοιχεία (πέρσι ήταν στα 10,7 εκατομμύρια μονάδες). Ενώ λόγο έχει και η Toyota που λίγo πριν το κλείσιμο της χρονιάς έκανε πρόβλεψη για 10,55 εκατομμύρια πωλήσεις.

Τα 10,83 εκατομμύρια αυτοκίνητα αφορούν και τα επαγγελματικά της αλλά και τα φορτηγά. Οι πωλήσεις των επιβατικών τoυ group VW είναι στα 1,1 εκατομμύρια. Σ' αυτή την κατάταξη η VW είναι πρώτη, καθώς στις άλλες δύο εταιρίες, τα επαγγελματικά έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και πιο μεγάλους αριθμούς (στην VW είναι 4% των συνολικών πωλήσεων όταν στο γαλλο-ιαπωνικό γκρουπ είναι 12% και στην Toyota 15%).

Mέσα στο γερμανικό γκρουπ, η VW πούλησε 6,24 εκατομμύρια αυτοκίνητα, όταν η Audi έφθασε στα 1,81 εκατομμύρια και η Porsche στις 256.000 μονάδες. Η εταιρία σύμφωνα με στελέχη της θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αν δεν υπήρχε ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα.

Για την αγορά της τελευταίας υπολογίζει ότι θα κινηθεί μάλλον σε σταθερούς ρυθμούς. Πάντως ο Δεκέμβριος δεν ήταν καλός για την VW καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα έπεσαν κατά 13% ενώ μικρότερες αλλά εξίσου σημαντικές ήταν οι απώλειες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.