Το Hengchi 1 είναι μια ελκυστική ηλεκτρική λιμουζίνα σχεδιασμένη από δανέζικο χέρι


Συνήθως οι Κινέζοι μας έχουν συνηθίσει σε αυτοκίνητα με σχεδίαση που συνάδει με την εκεί φιλοσοφία και κουλτούρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HENGCHI
  • 1/12/2020

Ωστόσο, το Hengchi 1 δείχνει ιδιαίτερα κομψό και θα μπορούσε κάλλιστα να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης. Μάλιστα, η σχεδίαση του με την κάθετη κλειστή μάρκα μας παραπέμπει σε μοντέλα όπως της Lucid ή της Tesla, ενώ πέρα από το μπροστινό μέρος και το υπόλοιπο αμάξωμα δείχνει αρμονικό και ισορροπημένο δίχως σχεδιαστικές ακρότητες.

Το πολύ όμορφο στιλ του Hengchi πιστώνεται στον σχεδιαστή Anders Warming, o οποίος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία ως μέλος της σχεδιαστικής ομάδας της BMW, Mini και Borgward. Πάντως, δεν είναι μόνο το 1 το οποίο κλέβει την παράσταση αφού ο Δανός έχει φροντίσει η Hengchi να έχει μία πλούσια γκάμα από μοντέλα.

Όπως είναι το Hengchi 2, ένα μικρομεσαίο σεντάν, ή το Hengchi 3, ένα μεγάλο SUV. Κοινός παρονομαστής για όλη την γκάμα είναι το πολύ κομψό στιλ της γκάμας και το premium στοιχείο που όντως φαίνεται να αποτυπώνεται σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εταιρίες. Από Κίνα, μεριά.

Μία λεπτομέρεια που πρέπει να πούμε είναι πως η Hengchi ανήκει στο China Evergrande Group, τον όμιλο κατασκευαστών ακινήτων με το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως. Και το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η γκάμα του Hengchi ουσιαστικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αφού η παραγωγή του Hengchi 1 θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο έτος.