Το Honda Civic αποκτά έκδοση RS με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (video-photos)


Η Honda παρουσίασε το Civic RS στο Tokyo Auto Salon και ετοιμάζεται να το βγάλει στην αγορά ξεκινώντας από το ερχόμενο φθινόπωρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FACEBOOK/HONDA
  • 12/1/2024

Στην Ιαπωνία, το 2024 ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με το Tokyo Auto Salon να ανοίγει τις πύλες του πριν από λίγες ώρες και να διαρκεί έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Η Honda δε θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη γιορτή του αυτοκινήτου. Πριν από δύο μέρες παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά concept cars αλλά και νέο σήμα, για να ακολουθήσει μια νέα αποκάλυψη που κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον.

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν μια «καυτή» έκδοση του Civic, με το όνομα Civic RS. Πρόκειται για πρωτότυπο και όχι αυτοκίνητο παραγωγής, ωστόσο στην ανάρτηση που πραγματοποίησαν στα social media αναφέρουν ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία το ερχόμενο φθινόπωρο

Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο, δεν υπήρξε δελτίο Τύπου από την Honda προκειμένου να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες για το concept car. Ωστόσο, στα social media επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά θα εφοδιάζεται στην Ιαπωνία με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η διαδικασία εξέλιξής του συνεχίζεται, με στόχο να προσφέρει περισσότερη οδηγική απόλαυση. Η σπορ εμφάνισή του τονίζεται από το μαύρο χρώμα του αμαξώματος, ενώ ανασχεδιασμένος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, που διαθέτει πιο λεπτές εισαγωγές αέρα.

Όμορφη αντίθεση με το κατάμαυρο concept car δημιουργούν τα κόκκινα λογότυπα RS στη μάσκα αλλά και στο πίσω μέρος, κάτω από το δεξί φωτιστικό σώμα. Όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για μια έκδοση που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο «απλό» Civic και στο Type R.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το κινητήριο σύνολο, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Test Drive: Honda Civic Type R 2023 - Δοκιμάζουμε το απόλυτο ιαπωνικό hot hatch

Honda Civic Type R: Oι έξι γενιές του ιαπωνικού hot hatch (photos)

Honda Civic: Μια λαμπρή ιστορία 50 χρόνων και 11 γενεών (photos)