To Honda e έρχεται με επαναστατικό ταμπλό και hi-tech διασυνδεσιμότητα


Πληθαίνουν διαρκώς οι πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο και πολλά υποσχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Honda e. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκονται οι δυνατότητες διασυνδεσιμότητας.

  • 28/7/2019

Σε συνέχεια του απλού, minimal σχεδιασμού του αμαξώματος, στο Honda e το εσωτερικό χρησιμοποιεί έξυπνα, σύγχρονα υλικά, που συνθέτουν ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον. Η συνδεδεμένη ενημέρωση/ψυχαγωγία (infotainment) βοηθά το αυτοκίνητο να εντάσσεται ομαλά στο σύγχρονο, αστικό οδηγικό περιβάλλον μέσω προηγμένης, φιλικής προς το χρήστη τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός και οι επιβάτες – ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, σταθμευμένο ή φορτίζεται – μπορούν να απολαμβάνουν δυνατότητες συνδεσιμότητας και ανέσεις μέσω ενός ψηφιακού ταμπλό οργάνων, επόμενης γενιάς. 

Το ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους της Honda e είναι σχεδιασμένο για άνετη χρήση. Πέντε, προσεκτικά ενσωματωμένες, έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης μαζί καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Οι οθόνες του Side Camera Mirror System είναι εργονομικά τοποθετημένες εκατέρωθεν το ταμπλό για να διασφαλίζεται μία φυσική αίσθηση και ορατότητα για τον οδηγό, ενώ το Centre Camera Mirror System μεταδίδει την εικόνα από μία κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού. Μία TFT οθόνη οργάνων 8,8” μπροστά από τον οδηγό προβάλλει βασικές πληροφορίες του οχήματος, όπως ισχύ και κατάσταση φόρτισης, επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και λεπτομέρειες συστημάτων ασφαλείας.

Το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιακού ταμπλό πλήρους πλάτους της Honda e καταλαμβάνουν δύο οθόνες αφής LCD 12,3”. Αυτές είναι οι κύριες οθόνες infotainment. Η προηγμένη διεπαφή είναι διαισθητική, εξατομικεύσιμη και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη χρηστικότητα λειτουργώντας παρόμοια με ένα smartphone, με έλεγχο ‘swipe’ για περιήγηση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές. Το περιεχόμενο μπορεί να εναλλάσσεται εύκολα στις δύο οθόνες, για μεγαλύτερη ευχρηστία. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο συνοδηγό να κάνει swipe σε περιεχόμενο όπως  οι οδηγίες πλοήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Και καθώς η ρύθμιση δύο οθονών επιτρέπει την απεικόνιση δύο εφαρμογών δίπλα-δίπλα, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να επιλέγουν ανεξάρτητα και να βλέπουν διαφορετικές εφαρμογές.

Για παράδειγμα, ενώ ο οδηγός ακολουθεί τις οδηγίες πλοήγησης, ο συνοδηγός μπορεί να αναζητά μία λίστα μουσικής (playlist). Παράλληλα προσφέρεται το διαισθητικό σύστημα Honda Personal Assistant, υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί κατανόηση βάσει περιεχομένου για δημιουργία φυσικών συνομιλιών και πρόσβαση σε μία σειρά online υπηρεσιών. Πρόσβαση στο Honda e παρέχει και ένα ψηφιακό κλειδί, που επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις ασφαλείας εάν το όχημα κινείται εκτός μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Το νέο, κόμπακτ ηλεκτρικό όχημα της Honda αποτελεί βασικό στοιχείο της τελευταίας δέσμευσης της μάρκας να προσφέρει τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης για το 100% των Ευρωπαϊκών της μοντέλων μέχρι το 2025. Η Honda έχει ήδη λάβει 36.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος. Το μοντέλο παραγωγής του Honda e θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν online κράτηση για παραγγελία στη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά sites της εταιρείας.