Το Honda e πάτησε άσφαλτο και εντυπωσιάζει (Video)


Τα δυναμικά του χαρακτηριστικά επιδεικνύει σε ένα σύντομο video το ηλεκτροκίνητο Honda e, το οποίο απέχει μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/7/2019

Η ημέρα που το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Honda e θα πραγματοποιήσει τα πρώτα του μέτρα στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου δεν αργεί.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί το video στο οποίο το ηλεκτροκίνητο city car της Honda εμφανίζεται να τεστάρει τα δυναμικά του χαρακτηριστικά σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Honda e θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 300 Nm ροπής, ο οποίος εδράζεται στο πίσω τμήμα του αμαξώματος.

Στους πίσω τροχούς άλλωστε θα καταλήγουν και οι 150 ίπποι, εξασφαλίζοντας στο “μικρό” Honda την ιδανική κατανομή βάρους.

Αντιστοίχως, για το χαμηλό κέντρο βάρους την “ευθύνη” φέρουν οι μπαταρίες, οι οποίες θα βρίσκονται τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος και σε απόσταση μόλις 50 εκατοστών από το έδαφος.

Οι τελευταίες, μάλιστα, θα διαθέτουν χωρητικότητα 35,5 kwh προσφέροντας αυτονομία 200 χιλιομέτρων.

Η διάθεση του Honda e στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, ενώ ήδη σε ορισμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου προσφέρεται η δυνατότητα προπαραγγελίας ενός αυτοκινήτου με την προκαταβολή του ποσού των 1.000 ευρώ.