Το Honda NSX αποκτά έκδοση Τype R σκαρφαλώνοντας στους 650 ίππους


Ακόμη πιο ισχυρό θα επιστρέψει το Honda NSX την αμέσως επόμενη χρονιά αποκτώντας μια έκδοση με τα διακριτικά Type R και περισσότερους από 650 ίππους.

  • 18/9/2020

Τα νέα είναι καλά για τους φίλους της Honda μιας και η ιαπωνική φίρμα φέρεται να έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την εξέλιξη και την παραγωγή μιας νέας έκδοσης του μέχρι σήμερα γνωστού NSX.

Οι πρώτες πληροφορίες περιγράφουν την έκδοση TypeR του ιαπωνικού sportscar η οποία θα αποτελέσει την κορυφαία της σειράς.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι θα δούμε ακραία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών ώστε να περιοριστεί το βάρος και αναβαθμίσεις που θα οδηγούν στην αύξηση της απόδοσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 3,5 λίτρων.

Ποια θα είναι η αύξηση αυτή; Φήμες θέλουν το Honda NSX Type R να ξεπερνά τους 650 ίππους κάτι που σημαίνει ότι ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας των 3,5 λίτρων θα κερδίσει περισσότερους από 70 ίππους καταφεύγοντας σε λύσεις, όπως η αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης και η αναβάθμιση του συστήματος εξαγωγής των καυσαερίων.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το μέχρι σήμερα γνωστό Honda NSX εφοδιάζεται με συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου να φτάνει τους 581 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε έως και τα τέλη της επόμενης χρονιάς ώστε να δούμε την κορυφαία έκδοση του Honda NSX να περνά στην παραγωγή και να επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν το ιαπωνικό sportscar να αλλάζει επίπεδο.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!