To Honda NSX του Ayrton Senna στο «σφυρί»


Τιμή εκκίνησης τα 90.000€ για το Honda NSX του Θεού.

  • 29/1/2014

Το Honda NSX που χρησιμοποιούσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Ayrton Senna τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν διέμενε στο σπίτι που διατηρούσε στο Faro της Πορτογαλίας, αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί στη Βρετανία με τιμή που αναμένεται να ξεκινά από τα 90.000 Ευρώ.

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο, στην εξέλιξη του οποίου βοήθησε ο ίδιος ο Senna λόγω της συνεργασίας προμήθειας κινητήρων της Honda στη McLaren F1, αγοράστηκε το 1992 από τον Antonio Carlos de Almeida Braga για λογαριασμό του στενού φίλου του, Βραζιλιάνου.

Έπειτα από την τραγική απώλεια του Ayrton στην Imola το 1994, ο Braga κράτησε για δύο χρόνια το μαύρο NSX στο γκαράζ του μην επιτρέποντας σε κανέναν να το αγγίξει, στη συνέχεια άλλαξε ιδιοκτήτη για μικρό χρονικό διάστημα και πριν από δεκαεπτά χρόνια πέρασε στα χέρια του σημερινού πωλητή του. Συνολικά έχει συμπληρώσει λίγα περισσότερα από πενήντα χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ο χρονισμός της πώλησης του Honda NSX του Ayrton Senna από την εταιρεία «Silverstone Auctions» στις 22-23 Φεβρουαρίου ίσως να μην είναι τυχαίος, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή στο GP του Αγίου Μαρίνου.