To Hummer επιτίθεται στα SUV με μια νέα έκδοση (Video)


Τα στελέχη της GMC ανακοίνωσαν ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer θα κατασκευαστεί και σε SUV έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια από τώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/4/2021

Η GMC παρουσίασε μια διαφήμιση στους ημιτελικούς μπάσκετ ανδρών του Εθνικού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος («National Collegiate Athletic Association») στην οποία έδειξε την SUV εκδοχή του νέου αμιγούς ηλεκτροκίνητου Hummer.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, το καινούργιο μοντέλο θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2023 και η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει λίγο αργότερα. Όπως και το ηλεκτρικό pickup Hummer, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, το SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει εξελίξει η General Motors (στην οποία ανήκει η GMC) για οχήματα αυτής της τεχνολογίας. 

Έτσι, το καινούργιο Hummer SUV θα διαθέτει τις μπαταρίες Ultium οι οποίες αναμένεται να του παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία περίπου 485 km. Όπως και στην pickup εκδοχή του, το Hummer SUV θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα αποδίδουν μέγιστη ισχύ 842 PS και θα επιταχύνουν το αυτοκίνητο από τα 0-60 mph (σημ.: 0-97 km/h) σε 3,5 sec. 

Ο κ. Duncan Aldred, Αντιπρόεδρος της GMC και της Buick Global, δήλωσε σχετικά: «Οραματιζόμαστε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer pickup θα είναι το πιο ικανό και συναρπαστικό supertruck που έχει κατασκευαστεί ποτέ. 

»Το Hummer SUV είναι το επόμενο κεφάλαιο, θα προσφέρει περισσότερες επιλογές στους πελάτες ώστε να το διαμορφώσουν όπως ταιριάζει στις ανάγκες τους και στον τρόπο ζωής τους. Παράλληλα, θα τους ενθαρρύνουμε να αναζητούν λύσεις που θα μειώνουν την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στις δραστηριότητές τους».

Τα στελέχη της General Motors δεν έχουν επιβεβαιώσει πού θα κατασκευάζεται η SUV εκδοχή του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου Hummer, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει στην γραμμή παραγωγής του pickup, στο εργοστάσιο της GM το οποίο ονομάζεται «Factory Zero» και βρίσκεται στο Ντιτρόιτ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εταιρεία προγραμματίζει να κατασκευάζει 23.000 Hummer SUV ετησίως. Σε ό,τι αφορά την τιμή πώλησής του, εκτιμάται ότι, στις ΗΠΑ, θα ξεκινά από τα 105.595 δολάρια (περίπου 89.750 ευρώ) για την εξοπλιστική έκδοση «Edition 1» που θα είναι η αρχική με την οποία θα διατεθεί στην αγορά και θα περιλαμβάνει και το πακέτο off-road. Η εκδοχή του με το πακέτο «Extreme Off-road» θα κοστίζει 5.000 δολάρια περισσότερο (110,595).

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.