Το Hyundai IONIQ 5 αναδείχθηκε “Γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς 2022”


Η επιτυχία εξασφαλίζει στο IONIQ 5 μια θέση στον μεγάλο τελικό του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς». Το Hyundai IONIQ 5 επικράτησε των BMW iX και Mercedes-Benz EQS.

  • 4/11/2021

Ολοκαίνουριο και ήδη πραγματικός νικητής, το Ioniq 5 της Hyundai κατέκτησε το βραβείο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (GCOTY) 2022 στην κατηγορία «Νέα Ενέργεια». Ως νικητής της κατηγορίας, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV της Hyundai εντάσσεται αυτόματα στον τελικό του GCOTY. Το Ioniq 5 θα διαγωνιστεί με τους νικητές των κατηγοριών «Compact», «Premium», «Luxury» και «Performance» και ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2021.

«Το IONIQ 5 είναι η αρχή της νέας εποχής της Hyundai, καθώς ανακαλύπτει ξανά τις ρίζες μας, ερμηνεύοντας εκ νέου το DNA του πρώτου Hyundai – του Pony – για να προβάλει την μάρκα μας στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group. «Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω και διαθέτει το καινοτόμο επίπεδο δάπεδο που προσφέρει η νέα μας αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform). Η βράβευση του IONIQ 5 στην κατηγορία «New Energy» αποδεικνύει ότι η Hyundai παράγει μοντέλα που φροντίζουν τους πελάτες σε όλες τις φάσεις του ηλεκτρικού τους ταξιδιού».

Το συνολικό πακέτο του IONIQ 5 δεν έπεισε μόνο τη γερμανική κριτική επιτροπή του αυτοκινήτου της χρονιάς, όπου επικράτησε έναντι ανταγωνιστών όπως η BMW iX και η Mercedes-Benz EQS, αλλά είναι επίσης πολύ δημοφιλές και στους πελάτες.

IONIQ 5-Μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα ηλεκτρικά (EV) οχήματα. Βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) που αναπτύχθηκε από το Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η E-GMP επιτρέπει στο IONIQ 5 να έχει μοναδικές αναλογίες σε ένα επιμήκη μεταξόνιο.

Οι πελάτες του IONIQ 5 μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες – 58 kWh και 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους τους τροχούς ή στους πίσω τροχούς. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το μεσαίο CUV της Hyundai επιτυγχάνει ισχύ έως και 225 kW και προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 481 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP.

Μοναδική στην κατηγορία είναι η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800 volt του αυτοκινήτου, η οποία επιτρέπει και στις δύο επιλογές μπαταριών να φορτίζουν από 10 έως 80% της χωρητικότητάς τους μέσα σε 18 μόλις λεπτά σε σταθμούς εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης. Επιπλέον, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) του μοντέλου διασφαλίζει ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν ή να φορτίζουν ελεύθερα οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρικά σκούτερ.

«Το IONIQ 5 που προκρίνεται στον τελικό γύρο του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» μετά την εξασφάλιση της εξαιρετικής νίκης στην κατηγορία «Νέα Ενέργεια» αποδεικνύει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο μας CUV είναι ηγέτης στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου» δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph. Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Το IONIQ 5 είναι ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση. Αυτή η νέα επιτυχία υπογραμμίζει τη δύναμη της εταιρείας μας στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων».