Το Hyundai Veloster N ETCR είναι ένα σούπερ αγωνιστικό


Για τους φίλους των αγώνων ένα από τα highlight της έκθεσης της Φρανκφούρτης είναι το αγωνιστικό που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/9/2019

Το Veloster N ETCR είναι ένα από τα πιο δυνατά και «καθαρά» αγωνιστικά μιας και εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στα αρχηγεία της Hyundai Motorsport, στο Alzenau της Γερμανίας, και θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα ETCR που θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.

Βασίζεται στην κανονική έκδοση δρόμου του Veloster N, αλλά σε ότι αφορά στο σύστημα πρόωσης δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Αν  και η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά γνωρίζουμε πως το απόβαρο είναι στα περίπου 1.700 kg μαζί με τις μπαταρίες των 65 kWh.

Και από την στιγμή που υπάρχουν κοινές προδιαγραφές στο πρωτάθλημα η ισχύς θα είναι παρόμοια με του ανταγωνιστικού Cupra e-Racer (των 700 PS) όπως και οι επιδόσεις (με 0-100 km/h σε λίγο παραπάνω από 3 sec).

Ως πρωτότυπο μοντέλο το Veloster N ETCR το είχαμε δει πέρυσι και το πρώτο shakedown είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο. Οι κανονικές δοκιμές θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ώστε οι Κορεάτες να έχουν έτοιμα δύο αγωνιστικά για  την πρώτη σεζόν του ETCR.