Το ID.4 Concept είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen


Με το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης να έχει ακυρωθεί, η Volkswagen αποκάλυψε διαδικτυακά το πρώτο της ολοκαίνουργιο, compact SUV, το ID.4, ακόμα ως πρωτότυπο. Το δεύτερο στην οικογένεια ID., το οικογενειακό μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2020.

  • 3/3/2020

Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο SUV από τη Volkswagen. Το ID.4 θα είναι το πρώτο όχημα στο μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, την κατηγορία compact SUV, με κλιματικά ουδέτερη παραγωγή και λειτουργία.

Βασίζεται στη Μεταβλητή Πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου, με όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ID.: συμπαγείς διαστάσεις, άφθονοι εσωτερικοί χώροι, σπορ χαρακτήρας, διαισθητική λειτουργία και πλήρης συνδεσιμότητα. Το ψηφίο 4, ένα νούμερο πάνω από το ID.3,  υποδηλώνει το νέο μοντέλο ως εκπρόσωπο στην κατηγορία compact SUV. Η συντομογραφία ID. σημαίνει έξυπνο design, έξυπνη ταυτότητα και προηγμένες, έξυπνες τεχνολογίες.

Το αεροδυναμικό εξωτερικό σχήμα του ID.4 χαρακτηρίζεται από το εμπρός σχετικά κοντό άκρο και το μακρύ μεταξόνιο. Ο οδηγός και οι επιβάτες στο ID.4 βρίσκονται σε ένα ενιαίο χώρο, φιλοσοφίας open space. Αρχικά θα διατίθεται με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ αργότερα με ηλεκτρική έκδοση τετρακίνησης. Η μπαταρία υψηλής βρίσκεται κάτω από το χώρο επιβατών, και εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες.

Η μπαταρία φορτίζεται με εναλλασσόμενο μονοφασικό ή τριφασικό AC ή συνεχές DC ρεύμα ως στάνταρ. Αυτονομίες έως και 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο συσσωρευτή. Το εντυπωσιακό αλλά εύκολο στη χρήση cockpit του ID.4 ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από λειτουργίες αφής ή από έξυπνο φωνητικό έλεγχο.