To ηλεκτρικό SsangYong Korando θα παρουσιαστεί το 2021


Η κορεάτικη SsangYong θα παρουσιάσει ηλεκτρικό Korando με μπαταρίες της επίσης κορεατικής LG Chem.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/11/2019

Η SsangYong είχε ανακοινώσει ευθύς εξαρχής πως το καινούργιο Korando θα έχει και ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι το πρώτο EV της κορεάτικης εταιρείας και θα είναι έτοιμα για την επίσημη πρεμιέρα του το 2021.

Το Korando E100, όπως είναι η προσωρινή επωνυμία του, θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 191 PS, που το τοποθετεί στην κορυφή της γκάμας από πλευράς απόδοσης, καθώς είναι 27 PS πιο ισχυρό σε σχέση με το 1.5 turbo της γκάμας.

Φυσικά θα έχει να επιδείξει και καλύτερες επιδόσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά το 0-100 km/h, χωρίς όμως η κορεάτικη εταιρεία να λέει κάτι περισσότερο από το ότι «θα είναι οι καλύτερες στην κατηγορία». Από την άλλη η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται στα 153 km/h προκειμένου η αυτονομία να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Η μπαταρία του συστήματος κατασκευάζεται από την LG Chem και έχει ενεργειακή χωρητικότητα 61,5 kWh. Σύμφωνα με τη SsangYong η αυτονομία που εξασφαλίζει με βάση τον πιο παλιό και σαφώς πιο κολακευτικό κύκλο NEDC είναι της τάξης των 420 km.

Αυτό σημαίνει πως στην καθημερινή χρήση μια αυτονομία της τάξης των 300 km και κάτι είναι εφικτή. Επίσης μετά το ηλεκτρικό Korando η SsangYong θα παρουσιάσει το 2022 και μια ήπια υβριδική έκδοση (MHEV) με κινητήρα πετρελαίου.