Το ηλεκτρικό SUV της Nissan μας δείχνει τα φώτα του (video)


Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην χώρα μας μέσα στο επόμενο έτος.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/7/2020

Με ένα επίσημο βίντεο η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει τα teaser μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του Ariya στις 15 Ιουλίου. Το παρακάτω βίντεο είναι επικεντρωμένο στην σχεδίαση του αμαξώματος και ειδικότερα στο μπροστινό μέρος με τα χαρακτηριστικά LED να έχουν σχήμα ανοιχτού μπούμερανγκ και να τονίζουν την μάσκα που μας έχει συνηθίσει η Nissan.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε πως θα υπάρχει ολογράφως η  ονομασία της Nissan και πόσο χαμηλώνει η οροφή δημιουργώντας ένα αεροδυναμικό crossover σχήμα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το Ariya θα έχει μήκος περίπου 4,6 m με το ύψος του στα περίπου 1,6 m. Θα είναι δηλαδή μεγαλύτερο σε μήκος από το Qashqai κατά τουλάχιστον 20 cm, αλλά αρκετά χαμηλότερο ώστε να έχει βέλτιστη αεροδυναμική προς όφελος της αυτονομίας.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό του Leaf e (με μπαταρία 62 kWh). Από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού θα υπάρχουν νέα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ένα εξελιγμένο ProPilot 2.0 για ημιαυτόνομα οδήγηση επιπέδου 2 που θα περάσει στα επόμενα μοντέλα της Nissan. To Ariya θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο Tochigi στην Ιαπωνία.