Το ηλεκτρικό της Honda θα ονομάζεται απλά e


Το τετραθέσιο μίνι που το είδαμε ως πρωτότυπο στην Γενεύη θα μπει στην παραγωγή τέλη του έτους και θα ξεχωρίζει από την μινιμάλ άποψή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/5/2019

Honda e θα ονομάζεται τελικά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής της εταιρίας που θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και θα πωλείται στην εκεί αγορά και φυσικά στην Ευρώπη. Άλλωστε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρειάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά (ελέω ρύπων) όσο σε καμία άλλη στον κόσμο.

To ηλεκτρικό Honda ξεχωρίζει από την απέριττη και με ρετρό αύρα σχεδίαση του όταν το αμάξωμα θα είναι κοντύτερο από ένα Jazz και ψηλότερο από ένα Mini. Κύριο χαρακτηριστικό είναι τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα και οι κόμπακτ διαστάσεις με την Honda να λέει πως το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή θα διαφέρει σε μικρό βαθμό.

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου υπάρχει ένα εντυπωσιακό ταμπλό με μια μεγάλη στενόμακρη οθόνη στο μέσο. Το Honda eέχει την υποδοχή φόρτισης στο μπροστινό του μέρος και λίγο ψηλότερα στην μάσκα όταν οι μπαταρίες βρίσκονται στο δάπεδο και θα προσφέρουν αυτονομία για περίπου 200-250 km.

Η πλατφόρμα είναι εντελώς νέα και έχει σχεδιαστεί για mini και supermini ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν οι μπαταρίες θα είναι της Panasonic. Ο ηλεκτροκινητήρας θα βρίσκεται στο πίσω μέρος κινώντας τους αντίστοιχους τροχούς. Παράλληλα η Honda επιβεβαίωσε πως μαζί με τη νέα γενιά Jazz θα λανσάρει και υβριδική έκδοση με παρόμοιο σύστημα με του CR-V Hybrid (εννοείται με μικρότερου κυβισμού κινητήρα).