To ηλεκτρικό της Porsche θα φορτίζει σε χρόνο «dt»


Η επερχόμενη Taycan θα διατίθεται με σύστημα φόρτισης που θα φορτίζει ταχύτερα ακόμη και από το καλύτερο Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/1/2019

Ίσως για πρώτη φορά οι ειδικοί της Porsche να μην ασχολούνται τόσο με τις επιδόσεις αλλά πολύ περισσότερο με τον χρόνο φόρτισης του πρώτου τους ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί μέσα στην χρονιά.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί από την Porsche ή που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο η Taycan θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει τις μπαταρίες της 800 Volt μέσα σε μόλις 4 min για να δώσει 100 km αυτονομίας.

Κάτι βέβαια που θα μπορεί να γίνει μόνο σε hyper δίκτυο φόρτισης 350 kW. Αν ισχύσει αυτό τότε το σλόγκαν της Tesla πως τα αυτοκίνητα της φορτίζουν ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο επιβατικό θα ανατραπεί μιας και τα αμερικανικά ηλεκτρικά χρειάζονται 30 min σε δίκτυο 120 kW  για φόρτιση στο 80%.

«Σε ένα σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο και όταν το 0-100 βρίσκεται κάτω από τα τρία δευτερόλεπτα δεν έχει και πολύ σημασία αν αυτό πετυχαίνεται στα 2,8 ή στα 2,8 sec. Υπάρχουν άλλα σημαντικότερα ζητήματα όπως η μείωση του χρόνου φόρτισης» είπε μεταξύ άλλων ο Klaus Zellmer, επικεφαλής της Porsche Βορείου Αμερικής.