To ηλεκτρικό των 4.000 ευρώ που καταστρέφει την Tesla


Ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα του πλανήτη, το κινεζικής προέλευσης Hong Guang Mini EV, συνέτριψε τον Ιανουάριο του 2021 τις πωλήσεις του Tesla Model 3 βάζοντας πλώρη για την κορυφή.

  • 25/2/2021

Τον τίτλο του δημοφιλέστερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον πλανήτη διεκδικεί και μάλιστα με αξιώσεις το λιλιπούτειο Hong Guang Mini EV, το οποίο τον Ιανουάριο του 2021 συνέτριψε σε επίπεδο πωλήσεων το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως.

Ειδικότερα, το Hong Guang Mini EV κατάφερε τον πρώτο μήνα του έτους να σημειώσει 25.778 πωλήσεις στην Κίνα αφήνοντας στη δεύτερη θέση με μόλις 13.843 πωλήσεις το Tesla Model 3.

Εξίσου χαοτική βέβαια είναι και η διαφορά τιμής ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, καθώς από τα 4.500 δολάρια Hong Guang Mini EV (5.000 δολάρια για την πλουσιότερη έκδοση εξοπλισμού) θα πρέπει να φτάσει κανείς στα 39.000 δολάρια για να αποκτήσει το πιο προσιτό και δημοφιλές Tesla.

Κρίνοντας, πάντως, από την πορεία πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, το Tesla Model 3 θα απωλέσει αργά ή γρήγορα τον τίτλο του του δημοφιλέστερου EV στον πλανήτη, χάνοντας την πρώτη θέση από ένα τετράτροχο με τις ταπεινές προδιαγραφές του Hong Guang Mini EV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημιουργία του Hong Guang Mini EV συμμετείχε και η General Motors, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι υπάρχουν ελπίδες ή πιθανότητες ώστε το λιλιπούτειο τετράτροχο βγει από τα σύνορα της Κίνας, διεκδικώντας μια θέση σε απαιτητικότερες αγορές όπως εκείνη τη ευρωπαϊκής.