Το ηλεκτροκίνητο AiWays U5 πάτησε Ευρώπη και αλλάζει τις ισορροπίες


Το Aiways U5, το ηλεκτροκίνητο SUV με την φουτουριστική σχεδίαση και τα 410 χιλιόμετρα αυτονομίας πάτησε επί ευρωπαϊκού εδάφους διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία του.

  • 18/9/2020

Μία ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση ήρθε να προστεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενισχύοντας τον ανταγωνισμό σε μια κατηγορία που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες διεκδικούν το δικό τους μερίδιο.

Ο λόγος για το AiWays U5, ένα SUV που ναι μεν κατάγεται από την Κίνα, ωστόσο τόσο η εικόνα του όσο και οι προδιαγραφές του μαρτυρούν το ακριβώς αντίθετο.

Ειδικότερα, το AiWays υιοθετεί έναν ιδιαίτερα σύγχρονο και ελκυστικό σχεδιασμό, εφάμιλλο των Ευρωπαίων ανταγωνιστών του, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές αεροδυναμικές επιδόσεις (0.29 cd)

Με μήκος 4,68 μέτρων, το U5 τοποθετείται στην κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων SUV, δίνοντας την ευκαιρία στο εσωτερικό να προσφέρει τους απαραίτητους χώρους για πέντε επιβάτες και αποσκευές.

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου διαθέτει τρία επίπεδα, ωστόσο από τη βασική έκδοση η την κεντρική κονσόλα καλύπτεται από μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η Aiways έχει εμπιστευτεί την CATL για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου του U5. Με ενεργειακή χωρητικότητα 63 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 410 χιλιομέτρων, ενώ ακόμα και κάτω από τις πιο ακραίες θερμοκρασίες, αυτονομία δεν περιορίζεται κάτω από 300 χιλιόμετρα.

Για την κίνηση του αυτοκινήτου, τέλος, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 140 kW (190 ίππων) και 315 Nm ροπής, τα οποία καταλήγουν στους μπροστινούς τροχούς.

Στο μέλλον ενδεχομένως να υπάρξουν και ισχυρότερες-τετρακίνητες εκδόσεις, καθώς η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται το U5, υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Aiways U5 ξεκινά από τη Γερμανία, όπου και προσφέρεται έναντι 37.900 ευρώ. Θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Γαλλίας και της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!