To ηλεκτροκίνητο μέλλον της Smart


Το smart forease concept μάς προσφέρει μια πρώτη γεύση από το ηλεκτροκίνητο μέλλον της smart η οποία από το 2020 τερματίζει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2019

Πιστή στο ραντεβού της, η Smart επιστρέφει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποκαλύπτοντας εκεί ένα ακόμα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο προσδοκά να αποτελέσει την αφετηρία της νέας, ηλεκτροκίνητης εποχής ενός κατασκευαστή που έχει ήδη ανακοινώσει ότι τερματίζει στα τέλη αυτής της χρονιάς την παραγωγή μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Για την ώρα, η μοναδική εικόνα του forease concept παραπέμπει στο φουτουριστικό τετράτροχο που είχε παρουσιάσει η smart επί γαλλικού εδάφους το 2018, σκιαγραφώντας την cabrio εκδοχή του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτότυπη εκδοχή του 2018 εξοπλιζόταν με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 80 ίππων και με μπαταρίες χωρητικότητας 17,6 kWh οι οποίες του εξασφάλιζαν αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων.

Εκτός των άλλων, η παρουσία του πρωτότυπου smart στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελεί μια πρώτη απάντηση στις φήμες που θέλουν την Daimler να βάζει τέλος στην εμπορική πορεία μιας φίρμας η οποία καλύπτει το κενό που αφήνει η γκάμα της Mercedes-Benz στις κατηγορίες των αυτοκινήτων πόλης.