Το Infiniti Prototype 10 είναι ένα όμορφο Speedster


Αυτή την περίοδο το Pebble Beach είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας και μία δημοφιλής στην αμερικανική αγορά εταιρία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/8/2018

Ο λόγος για την Infiniti που καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή με αυτό το όμορφο Speedster αποδίδοντας φόρο τιμής στα ανοιχτά του παρελθόντος και με το βλέμμα στο μέλλον. Προφανώς δεν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο παραγωγής αλλά για μία σχεδιαστική σπουδή που βασίζεται και σε προηγούμενα concepts που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς το πολυτελές σήμα της Nissan στο πλαίσιο του Q Inspiration.

Σύμφωνα με την Infiniti η σχεδιαστική γραμμή του Prototype 10 είναι εντελώς καθαρή και λεία συνδυάζοντας την ρετρό εμφάνιση της δεκαετίας του 1950 με αυτή που μπορεί να έχει μία μηχανή οδηγικής απόλαυσης στο μέλλον. Φυσικά το σύστημα πρόωσης είναι ηλεκτρικό και δίχως να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες η εταιρία αναφέρει πως μπορεί να συνδυαστεί και με επαυξητικό κινητήρα (range extender) για αύξηση της αυτονομίας.

To τελευταίο υβριδικό σε σειρά σύστημα βασίζεται στο e-Power της Nissan, ενώ υπάρχει και τετρακίνηση με την προσθήκη ηλεκτροκινητήρων σε κάθε άξονα. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα concepts αφού η Nissan/Infiniti έχει θέσει ως στόχο το 2021 να λανσάρει ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις και μοντέλα.