Το iPhone θα ενημερώνει τις αρχές σε περίπτωση τροχαίου


Η Apple δουλεύει πάνω σε μία νέα λειτουργία, που θα επιτρέπει στο iPhone να ενημερώνει τις αρχές για τυχόν τροχαία ατυχήματα των ιδιοκτητών τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/11/2021

Σύμφωνα με έγγραφα που εξασφάλισε η Wall Street Journal, η Apple πρόκειται να προσθέσει λογισμικό που θα αντιλαμβάνεται πότε ο ιδιοκτήτης ενός iPhone έχει τροχαίο ατύχημα, αρχής γενομένης από τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το 2022.

Η εκτίμηση του πότε θα έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα βασίζεται σε επιταχυνσιόμετρα και σένσορες, που ήδη φέρουν εν πολλοίς τα smartphones της αμερικανικής εταιρείας.

Με το πού γίνεται αντιληπτό από τη συσκευή ότι έγινε ατύχημα, θα καλούνται οι αρχές, δηλαδή η αστυνομία και ασθενοφόρο.

Το ζήτημα είναι πόσο ευαίσθητο θα είναι αυτό το σύστημα, κι αν θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες αχρείαστες κλήσεις στο 911, τον αριθμό έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, όπου και αναμένεται να εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία σε πρώτη φάση. 

Επίσης, είναι πιθανό η αυτόματη κλήση στο 911 να μην προχωρά, αν κρίνει ότι το ατύχημα δεν ήταν σφοδρό ή αν υπήρξε λάθος σήμα προς τους αισθητήρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα αντίστοιχο σύστημα έχει εισάγει η εταιρεία OnStar, ασφαλιστική εταιρεία και θυγατρική της GM, και χρησιμοποιεί διαμεσολαβητές σε περίπτωση ατυχήματος, που δέχονται την αυτόματη κλήση από τα συστήματα της εταιρείας, και κρίνουν αν πρέπει να ενημερωθεί το 911.